Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Вінниці поліція провела навчання з «приборкання» футбольних фанатів-правопорушників
Опубліковано 20 липня 2018 року о 13:12

19 липня на стадіоні «Локомотив» поліцейські провели тактико-спеціальні навчання щодо забезпечення публічної безпеки та правопорядку, припинення групових та масових заворушень під час футбольних матчів.
У навчаннях взяли участь стройові підрозділи  поліції, рятувальники, військовослужбовці Західного територіального управління Нацгвардії та медики.

Правоохоронці відпрацювали ситуацію, коли розбурханий натовп невдоволених футбольних уболівальників намагався організувати масові заворушення та вчинити порушення правопорядку під час футбольного матчу.


Події на стадіоні розгортались за наступним сценарієм. До поліції надійшов лист від Вінницької обласної федерації футболу в Україні, що на центральному стадіоні «Локомотив» о 18.00 відбудеться футбольний матч між двома відомими командами. Під час матчу можливе прибуття на стадіон близько 50 агресивно налаштованих вболівальників однієї з команд. Можливі провокації та вчинення правопорушень.
За чотири години до початку футбольного матчу виставили наряди поліції. Працівники вибухотехнічного відділу та кінологічного центру здійснили обстеження спортивної споруди на наявність небезпечних предметів. Екіпаж патрульної поліції регулював рух транспорту перед стадіоном. Піші наряди правоохоронців несли службу біля спортивної споруди.

Під час футбольного матчу одна з команд пропускає черговий м’яч. Це викликає незадоволення у її вболівальників.


Агресивно налаштовані вболівальники  намагалися вчинити бійку з фанатами іншої команди. На зауваження обслуговуючого персоналу стадіону та служби безпеки вони не реагували.


Поліцейські провели навчання у кілька етапів. Спочатку представники поліції комунікації залучалися для попередження конфлікту та зупинення агресивних громадян шляхом діалогу.


Після того, як  з натовпу полетіли димові шашки та піротехніка правоохоронці застосували методи силового реагування.  Представники Нацгвардії заблокували розлючений натовп вболівальників, а поліцейські роти особливого призначення на  спецавтомобілі  доставили найбільш агресивних вболівальників у найближчий відділ поліції.

Підводячи підсумки навчань, начальник сектору превентивної комунікації управління превентивної діяльності ГУНП Василь Стаховський відзначив, що правоохоронці  продемонстрували достатній рівень підготовки. Виявлені недоліки будуть  враховані в службовій діяльності.


Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux