Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
10 та 20 тисяч гривень пропонували водії аби уникнути відповідальності: слідчі поліції Вінниччини задокументували дві спроби підкупу поліцейських
Опубліковано 14 серпня 2023 року о 15:38

Нетверезих водіїв автомобілів ВАЗ та Renault Duster, які за не складання на них адмінпротоколів пропонували інспекторам груп реагування патрульної поліції гроші, зупинили 12 серпня у Вінницькому та Гайсинському районах.

Близько 12.50 в селі Підвисоке Оратівської територіальної громади за порушення Правил дорожнього руху інспектори Відділення поліції № 3 Вінницького районного управління поліції зупинили автомобіль Renault Duster під керуванням 27-річного жителя Черкаської області. Під час спілкування із водієм правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. 

Від освідування чоловік відмовився.

Аби уникнути відповідальності правопорушник запропонував працівникам поліції хабар у розмірі 20000 гривень.

Правоохоронці попереджали його про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати та поклав кошти на сидіння службового автомобіля. 

Для документування кримінального правопорушення поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

Того ж дня, біля 17.20 в м. Бершадь працівники сектору реагування патрульної поліції Відділу поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції зупинили автомобіль ВАЗ за порушення ПДР. Водій керував транспортним засобом з ознаками алкогольного сп’яніння. Від освідування він відмовився. 

У подальшому за не складання адміністративних матеріалів 35-річний водій, мешканець Чернігівської області запропонував правоохоронцям 10000 гривень. Слідчо-оперативна група поліції задокументувала факт кримінального правопорушення.  

За фактами пропозицій неправомірної вигоди слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). 

За таке правопорушення передбачено покарання - до 4 років позбавлення волі.

Крім того, за вчинення адміністративних правопорушень відносно водіїв транспортних засобів працівники поліції склали адміністративні протоколи за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.


Відділ комунікації поліції

Вінницької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux