Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції викрили організовану злочинну групу, які під прикриттям благодійного фонду продавали автомобілі ввезені для ЗСУ
Опубліковано 02 березня 2023 року о 09:15

Організував протиправний бізнес голова благодійного фонду спільно з рідним братом та знайомим. Під прикриттям волонтерської діяльності, вони завозили до України автомобілі на особливих умовах та згодом їх продавали. За чотири місяці фігуранти реалізували 29 пікапів та позашляховиків на суму понад 4 700 000 гривень, які вони повинні були передати безкоштовно військовослужбовцям на фронт.


За словами начальника обласного главку поліції Івана Іщенка, під час досудового розслідування поліцейські встановили, що підозрювані, жителі м. Хмільник, системно ввозили до країни з-за кордону позашляховики та пікапи під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ.



Після проведення «косметичного ремонту» ввезені автомобілі зловмисники виставляли на продаж. Вони орієнтувались на покупців, які шукають авто для військових, щоб у подальшому оформити фіктивні документи про передачу транспортних засобів на фронт.


Обов'язковою умовою придбання автомобілів, було переказ коштів на рахунок їхньої організації з відміткою у платежі – «Благодійна допомога».



Загалом підозрювані продати 29 ввезених для потреб ЗСУ автомобілів, привласнивши отримані за них кошти в сумі 4 700 000 гривень.



Оперативний супровід досудового розслідування здійснювали працівники внутрішньої безпеки Нацполіції та Служби безпеки України у Вінницькій області під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.



35-річному організатору злочинної схеми та двом його співучасникам, 48-річному брату і 47-річному знайомому, слідчі слідчого управління повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, вчинене організованою групою осіб).

Такий злочин караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.




Наразі вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу.


Відділ комунікації поліції


Вінницької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux