Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції направили до суду обвинувальний акт відносно учасників організованого злочинного угруповання, які, перебуваючи за гратами, ошукали громадян на майже 200 000 гривень
Опубліковано 31 серпня 2022 року о 11:40

31 серпня обвинувальний акт скеровано до суду. Фігурантами кримінального провадження є троє осіб. Учасники злочинної групи перебувають в установах виконання покарань на Вінниччині. Засуджені ошукували людей по всій Україні.

За словами заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області  Едгара Папікяна, слідчі обласного главку поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку, Відділу поліції № 2 Вінницького районного управління поліції, оперативного відділу установи виконання покарань за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури задокументували діяльність організованої злочинної групи, члени якої телефонували до громадян та, представляючись співробітниками банку, вводили їх в оману, після чого виводили з рахунків потерпілих усі наявні кошти.  Таким чином зловмисники привласнили   майже 200 000 гривень громадян.

Організував злочинну оборудку 40-річний уродженець регіону, який відбуває покарання у Вінницькій виправній колонії за майнові злочини та розбійний напад. До злочинної групи він залучив ще двох засуджених: 29-річного жителя Одеси та 35-річного мешканця Вінницької області.  

Пошук потерпілих осіб та повідомлення їм неправдивих відомостей здійснювали засуджені, а кошти, здобуті злочинним шляхом, переводили в готівку їх знайомі на волі.

Під час проведення у фігурантів санкціонованих обшуків поліцейські вилучили ряд речових доказів, що вказують на їх протиправні дії.

Дії організатора та його спільників слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 3 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Матеріали з обвинувальними актами направлені до суду.

Зловмисникам загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції
 Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux