Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Вінниччини заблокували незаконну схему видачі водійських посвідчень
Опубліковано 26 березня 2024 року о 10:30

«Бігунець» обіцяв посприяти в отриманні документу без відвідування автошколи та здачі іспитів. Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно із працівниками слідчого управління поліції Вінницької області затримали фігуранта. Йому оголошено про підозру та загрожує до восьми років за ґратами.


Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції продовжує виявляти та блокувати корупційні схеми у сервісних центрах МВС, які провертають так звані бігунки. Зловмисником виявився 51-річний мешканець Вінниччини. За гроші він провертав схему, якою користувалися охочі «придбати» водійські посвідчення.

Перебуваючи у змові з працівниками автошколи, що знаходилась у Чернівцях, ділок оформляв фіктивні документи про нібито проходження клієнтами теоретичного і практичного курсу з водіння. А потім, на підставі отриманого сертифікату, обіцяв домовитись із адміністратором ТСЦ про безпроблемну здачу водійських іспитів.

Оперативники Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки та слідчі поліції Вінниччини викрили «бізнесмена» та одразу після передачі другої частини грошей його затримали.

За місцем мешкання фігуранта, у його автомобілі та у приміщенні автошколи правоохоронці провели санкціоновані обшуки. Під час заходів виявили і вилучили гроші, бланки медичних довідок, печатки медичної установи, водійські посвідчення, свідоцтва про закінчення водійських курсів.

Наразі 51-річного порушника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі поліції Вінниччини повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Крім того, поліцейські встановлюють осіб, які можуть бути причетні до злочину.

Зазначимо, що за зібраними фактами Департамент внутрішньої безпеки НПУ ініціює процес позбавлення акредитації автошколи, де фіктивно навчався клієнт бігунка.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Закликаємо долучатися до боротьби із очищення системи від порушників. Якщо ви стали свідком протиправних дій у сервісному центрі МВС, повідомте про них анонімно у чат-бот ДВБ у Телеграмі: @dvb_np_bot або на гарячу лінію за номером +38 050 352 72 77.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура. А заходи з викриття проходили за сприяння керівництва Регіонального сервісного центру МВС України у Вінницькій області.



За матеріалами 

Департаменту внутрішньої безпеки

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux