Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Начальник Головного управління Нацполіції проінформував депутатів обласної ради про результати роботи поліції Вінниччини
Опубліковано 08 червня 2018 року о 12:34

У цьому році поліцією області забезпечено реагування на близько 80 тисяч заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

Покращенню в роботі по даному напрямку сприяло відкриття цього року поліцейських станцій по обслуговуванню населених пунктів в смт. Турбів та с. Війтівці Хмільницького району.

Це дозволить значно оперативніше реагувати на звернення місцевих мешканців, адже тепер там дислокуються поліцейські груп реагування патрульної поліції, дільничні офіцери та оперативники, які заступатимуть на цілодобове чергування.

Мешканцям даних населених пунктів відтепер набагато зручніше і швидше буде скористатися послугами поліції.

Найближчим часом планується відкриття поліцейської станції у смт Вороновиця Вінницького району.

На сьогодні в області визначено 54 поліцейських станцій, з яких 16 - базові, тобто такі, що мають використовуватися для спільної роботи дільничними офіцерами, групами реагування патрульної поліції, співробітниками інших служб та підрозділів поліції під час забезпечення публічної безпеки та порядку.

Головним результатом нашої роботи є впевненість більшості населення в тому, що поліцейськими кваліфіковано будуть здійснюватися заходи по попередженню злочинності, розкриттю кримінальних правопорушень та належній охороні публічного порядку, а також надання поліцейських послуг з допомоги громадянам, що дозволяє заслужити повагу із боку населення.

У середньому за добу операторами спецлінії «102» опрацьовується майже тисяча телефонних дзвінків.

У поточному році у складі Головного управління Національної поліції у Вінницькій області розпочато діяльність управління «Корпусу оперативно-раптової дії», бійці якого нещодавно повернулись із м. Києва, де проходили оперативно-тактичні навчання для вирішення надзвичайних ситуацій, рівень підготовки яких є досить високим і складним, що надає можливість оперативного реагування на тяжкі, особливо тяжкі злочинні прояви.

Для прикладу до часу створення управління «КОРД»:

При введені поліцейських операцій на території області  залучались бійці Київського КОРДу, які на вертольоті прибули для реагування на повідомлення жінки про утримання її озброєним чоловіком у Чечельницькому районі.

Спецпризначенці провели штурм будівлі та затримали  зловмисника у якого вилучено незареєстровану рушницю, тротилові шашки та детонатор.

В результаті проведеної роботи нам вдається поліпшувати стан правопорядку та стабілізувати криміногенну ситуацію в області.

На 10% знизився загальний рівень злочинності.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про вчинення понад 6 тисяч кримінальних правопорушень.

По близько двом із половиною тисячам кримінальних правопорушеннях злочинців встановлено та вручено повідомлення про підозру, що становить 38,6% від загальної кількості зареєстрованих.

До кримінальної відповідальності притягнуто понад  дві тисячі осіб, причетних до вчинення протиправних діянь.

В цілому сфера поліцейської діяльності все ще перебуває у стані удосконалення і певною мірою відображає напрями реалізації правової політики держави.

На сьогоднішній день уже створено службу детективів, які фактично об’єднали роботу слідчих і оперативників зі розкриття та розслідування тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, що стало одним із основних векторів в роботі Національної поліції.

Впродовж цього року підрозділами поліції закінчено  розслідування  майже по трьох тисячах кримінальних проваджень, з них спрямовано до суду з обвинувальним актом -  дві з половиною тисячі, із яких понад 800 - злочини минулих років.

З початку року знешкоджено злочинну діяльність трьох організованих злочинних груп, учасниками яких учинено 12 кримінальних правопорушень, із яких 11 – тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Встановлено осіб, причетних до вчинення 21 вбивства, 29 тяжких тілесних ушкодженнях, у тому числі по 14, що спричинили смерть потерпілого.

Для прикладу:

В ході проведення комплексу оперативних та розшукових заходів було розкрито вбивство 20-річної жмеринчанки, із заявою про зникнення якої до поліції звернулась її мати.

Відпрацьовувались ряд версій, перевірялося її коло спілкування, відтворювався маршрут пересування дівчини в день зникнення.

 Поліцейські опитали десятки людей, які могли бачити дівчину, в тому числі, перевізників, таксистів, а також шукали дівчину і через засоби масової інформації та соцмережі.

В ході проведення оперативних заходів поліцейські встановили, що до зникнення дівчини може бути причетний 30-річний хлопець, з яким вона познайомилася у мережі Інтернет.

Було встановлено, що раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за  побої, незаконне позбавлення волі та зґвалтування.

В результаті проведення слідчих та розшукових дій чоловік зізнався у вчиненому та показав місце, де закопав тіло вбитої дівчини, із якою у нього виник конфлікт, внаслідок чого він задушив жертву на території домоволодіння у Шаргородському районі.

Пияцтво та асоціальний спосіб життя призвели до чергової трагедії.

В квітні поточного року двоє чоловіків викрали у фермера в Жмеринському районі трактор, на якому поїхали в Літинський район до знайомої, де раніше вживали алкоголь.

Увірвавшись до будинку, чоловіки поглумилися над 46-річною господаркою та побили її співмешканця, а коли той побіг кликати на допомогу, потерпілу силою поклали на навантажувач трактора і розпочали рух.

Проїхавши невелику відстань від будинку, трактор зіткнувся з трубою і жінка впала під його колеса, внаслідок чого отримала тілесні ушкодження, не сумісні з життям та померла в лікарні.

На 47,7% вдалось досягти позитивних змін в динаміці розбійних нападів, з яких 69,6% розкрито.

Зокрема:

Поліцейськими затримано злочинну групу, які підозрюються у вчиненні шести розбійних нападів на одиноких літніх людей.

На початку січня цього року у Ямпільському районі злочинці серед ночі зламали двері будинку, увірвалися всередину та побили 85-річну жінку, яка самотньо проживала.

Аби врятуватися бабуся вдала, що мертва, в результаті нападу розбійники викрали 4 тисячі гривень, особисті речі, продукти харчування, після чого зникли з місця події на автомобілі.

В ході проведення оперативних заходів отримано  інформацію про можливу причетність до злочину двох раніше судимих з Томашпільського району.

У підозрюваних за місцем проживання вилучені речові докази, викрадені у потерпілої, та автомобіль, на якому вони пересувалися.

 

Крім того, в ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів причетності зловмисників до вчинення ще п’яти розбійних нападів, вчинених у 2017 році на одиноких літніх людей у Ямпільському, Шаргородському та Тульчинському районах.

В усіх випадках жертвами злочинців були жінки віком від 76 до 85 років, до яких нападники застосовували силу та забирали останні заощадження, речі домашнього вжитку.

На 10,3% покращено ефективність роботи з розкриття грабежів.

Як приклад останнє із затримань:

В травня поточного року у мікрорайоні Сабарів затримано двох грабіжників, які шляхом віджиму пластикового вікна проникли до будинку, у якому знаходились малолітні діти, та на очах у яких заволоділи ювелірними прикрасами на суму близько 50 тисяч гривень.

Про зловмисників діти написали СМС-повідомлення матері, яка повідомила про кримінальне правопорушення до поліції.  

Знаходячись у Сабарівському мікрорайоні, екіпаж поліції охорони заблокували автомобіль зловмисників та викликали на допомогу найближчий екіпаж патрульної поліції та слідчо-оперативну групу.


Затриманими виявились 35 та 36-річні наркозалежні вінничани, із яких один має судимість за грабіж, інший – за крадіжки та наркозлочини. Під час огляду у них вилучені ювелірні вироби заявниці.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року, на 22,2% зменшилась кількість крадіжок, у тому числі з квартир громадян - на 19,6%.

Ще приклад:

В ході проведення оперативно-розшукових заходів було затримано групу осіб вихідців з Молдови та Білорусії, які підозрюються у причетності до ряду крадіжок грошових коштів в осіб похилого віку на території Вінницької області.

Коли громадяни займалися справами по домогосподарству зловмисники проникали в будинки викрадали грошові кошти, а на їх місці залишали сувенірні купюри.

Наразі встановлено їх причетність до близько десятка таких крадіжок.

При затримані у них вилучено велику кількість сувенірних купюр з надписом «це не є гроші» номіналом 500 грн., 200 грн. та 100 доларів США.

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактики злочинів із їх використанням на території організовувалось проведення профілактичних заходів з виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

У результаті вжитих заходів викрито на 14% більше, ніж торік, кримінальних правопорушень, а саме 130 фактів незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами.

Так, при санкціонованому обшуку у квартирі 39-річного жителя обласного центру, який потрапив в поле зору поліції було вилучено 18 бойових гранат РГД-5 із запалами.

Також, з метою припинення неконтрольованого розповсюдження та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин на території області в квітні поточного року організовувалося  проведення місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Із початку року з незаконного обігу вилучено:

  • 18 пістолетів, 4 гвинтівки, 3 карабіна, 8 обрізів мисливських рушниць;
  • 49 гранат,
  • 6 РПГ,
  • 167 одиниць інших боєприпасів;
  • майже чотири кілограми вибухової речовини;
  • 76 одиниць холодної зброї (палиці, телескопічні палиці, кастети, ножі, арбалет та нунчаки);
  • понад 11 тисяч набоїв до нарізної зброї.

З 25 травня по 27 вересня поточного року проводимо оперативно-профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Мак».

Задокументовано 2 нарколабораторії та 19 кримінальних правопорушень, пов’язаних з організацією і утриманням наркопритонів.

Усього з незаконного обігу вилучено близько 47 кілограм наркотичних засобів.

Зокрема:

При реагуванні на повідомлення про пожежу в приватному  будинку у Староміському мікрорайоні м. Вінниці після ліквідації пожежі правоохоронцями при огляді будинку, на другому поверсі було виявлено теплиці з рослинами конопель.

Для вирощування заборонених рослин господар створив усі необхідні умови та відповідний мікроклімат – підключив лампи денного світла, додатковий обігрів, систему поливу та вентиляцію.

Правопорушником виявився уродженець Російської Федерації, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Вжито ряд організаційних та практичних заходів щодо забезпечення безпеки і порядку, зниження рівня вуличної злочинності, зменшення аварійності дорожнього руху.

Як наслідок, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилась кількість порушень правил безпеки дорожнього руху, відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань – на 4%, у тому числі зі смертельними наслідками – на 16%.

Відділ комунікації поліції

Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux