Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Протягом кількох годин оперативники затримали підозрюваного у вбивстві вінничанина
Опубліковано 17 лютого 2020 року о 15:05

17 лютого близько першої години ночі до поліції надійшло повідомлення від жінки про те, що у Вінниці в квартирі по вулиці Стельмаха вона виявила мертвим свого знайомого – господаря цієї квартири. Протягом кількох годин оперативники карного розшуку обласного главку спільно з колегами Вишенського відділення поліції у Тульчинському районі затримали підозрюваного у вчиненні цього злочину. Ним виявися 25-річний сусід потерпілого. Зловмисник рік тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення грабежу.      


Як розповів начальник управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області Андрій Дамзін, на місці події було встановлено, що 59-річний вінничанин помер насильницькою смертю від численних тілесних ушкоджень, завданих тупим предметом. З квартири потерпілого зник пристрій для відстрілу гумових куль та мобільний телефон.
За словами заявниці, напередодні ввечері вона з потерпілим розпивала спиртні напоїв. Чоловік пішов у магазин, а повернувся з незнайомцем. Залишивши чоловіків на кухні, вона пішла спати. Прокинувшись вночі, побачила мертвим господаря квартири.

          
За словами Андрія Дамзіна, працівники карного розшуку вжили оперативні та розшукові заходи, завдяки яким особа зловмисника була встановлена та протягом кількох годин затримана у селі Шпиків Тульчинського району. У нього вилучили зброю та мобільний телефон потерпілого. Затриманим виявився 25-річний житель Шаргородського району, який у Вінниці працював будівельником, та у під’їзді будинку потерпілого винаймав квартиру. У 2014 році затриманий притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу і у лютому минулого року звільнився з місця відбування покарання.


Під час проведення огляду квартири, яку винаймав затриманий, поліцейські вилучили його закривавлений одяг та взуття.
Від будь-яких пояснень підозрюваний відмовився.
Слідчим управлінням розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 ККУ (розбій) та п.6 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство з корисливих мотивів), за що передбачено довічне ув’язнення. Наразі вирішується питання про оголошення затриманому про підозру.           

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux