Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Вінниці поліцейські затримали громадянина Росії за підозрою в організації шахрайської схеми привласнення коштів літніх людей
Опубліковано 20 липня 2021 року о 11:38

19 липня  працівники кримінальної поліції  спільно з патрульними поліцейськими  затримали громадянина Російської Федерації, який у складі злочинної групи ошукував людей поважного віку під приводом продажу дорогоцінних речей відомих брендів. Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Поліція вилучила речові докази та грошові кошти.

За словами заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Олександра Остроглядова, протягом минулої доби до поліції надійшли  повідомлення від двох літніх вінничан, яких ошукали шахраї.

За словами потерпілих, зловмисники підходили до них на вулиці,  представляючись громадянами Німеччини, які начебто терміново  розпродували  своє майно, щоб виїхати на батьківщину. Шахраї пропонували придбати начебто якісні дорогі речі відомих світових брендів за досить прийнятною ціною. Насправді це були дешеві підробки відомих торгових марок.

80-річний вінничанин віддав шахраям 1 тисячу доларів та 13 тисячі гривень, придбавши у шахраїв годинник начебто марки Rolex, столове приладдя та ручний масажер.

Ще одна потерпіла, 70-річна вінничанка, придбавши комплект начебто ексклюзивного посуду за 5000 гривень, вирішила одразу здати  його до ломбарду. Саме там жінці пояснили, що це звичайний посуд, який вартує не більше 500 грн.

Проведеними першочерговими слідчими та розшуковими заходами поліцейські встановили транспортний засіб, на якому пересувалися зловмисники. Орієнтування з описом правопорушників та  автомобіля  розіслали усім нарядам поліції.

Завдяки камерам відеонагляду  поліцейські встановили напрямок, у якому рухався розшукуваний легковик.

Невдовзі працівники управління патрульної поліції  на вулиці Князів Коріатовичів зупинили автівку, в якій їхав підозрюваний. Ним виявився 37 – річний громадянин Російської Федерації.

Під час огляду легковика поліцейські вилучили ряд речових доказів злочинної діяльності. Розпочато кримінальне провадження за ч.  2 ст. 190 КК України (шахрайство). Такий злочин карається  ув’язненням терміном до 3-х років. Слідство готує матеріали для оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі поліція розшукує спільника підозрюваного та встановлює причетність затриманого до інших злочинних епізодів.

Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux