Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Взаємодія поліції і громади допоможе створити безпекове середовище для людей» – Іван Іщенко
Опубліковано 13 жовтня 2021 року о 14:30

Сьогодні  у Вінниці  керівник поліції Вінниччини Іван Іщенко провів робочу зустріч із  представниками влади та   органів місцевого самоврядування Вінницького району, в ході якої   присутні обговорили стан правопорядку в районі та реалізацію  без пекових проєктів. У заході взяли участь керівники 16 територіальних громад та очільники підрозділів поліції району.

Начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко зазначив, що таке спілкування важливе, аби підняти існуючі проблеми у безпековій сфері та разом знайти шляхи їх вирішення:  
-    Це наша спільна праця, ця взаємодія покращить безпеку наших громадян у місцевих громадах. Тільки разом  ми зможемо створити те безпекове середовище, до якого ми йдемо, де кожен мешканець громади почуватиметься у безпеці. 

Керівник поліції висловив слова подяки Вінницькому міському Голові, керівництву райдержадміністрації, головам районної ради та територіальних громад, які із розумінням ставляться до проблем поліції і підтримують впровадження профілактичних програм для покращення стану криміногенної обстановки в громадах.

Саме завдяки дієвій співпраці Вінниччина є лідером із провадження в громадах безпекового проєкту «Поліцейський офіцер громади». На теренах області вже працює 51 поліцейський офіцер громади, ще сім пройшли успішно підготовку та 36 відібрані для навчання. 

Вінницький район не є винятком. Тут уже підготовлено 16 поліцейських офіцерів. Внаслідок дієвої  співпраці з територіальними громадами функціонує  шість поліцейських станцій у Вінниці, Немирові, Іллінцях, Вороновицькій, Немирівській та Оратівській територіальних громадах. Для офіцерів Вороновицької та Якушинецької громад за підтримки місцевих бюджетів придбано два спецавтомобілі Renault Duster. 


Частина автомобілів для поліцейських офіцерів громад закуплена МВС України.

Реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади» була презентована присутнім на заході. Головний девіз проєкту – "Я тут". Основною метою є те, щоб поліцейські стали  запорукою безпеки в громадах, щоб вони завжди були поруч з громадянами. 


Для цього, поліцейські офіцери громади звільняються від інших поліцейських функцій. Завдяки цьому, місцеві мешканці постійно будуть бачити свого поліцейського, зможуть звертатися до нього та отримати допомогу.

Своєю чергою Вінницький міський голова  Сергій Моргунов зазначив, що у місцевих громад  є співпраця з поліцією, яка дає позитивні результати.  Згідно з останнім соціологічним опитуванням 70% вінничан почуваються у безпеці. Але є ще багато питань, які потребують вирішення спільними зусиллями. Йдеться, зокрема, про подальше облаштування вулиць системами відео нагляду та впровадження започаткованих безпекових проєктів.
Голова Вінницької районної ради Ігор Шутак та очільник районної державної адміністрації Віталій Урдзік також засвідчили свою підтримку поліції у реалізації важливих безпекових ініціатив.


Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux