Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Співпраця поліції з місцевою владою та самоврядуванням забезпечить безпеку мешканців територіальних громад
Опубліковано 08 вересня 2021 року о 14:26

8 вересня відбулася робоча зустріч керівника поліції Вінниччини Івана Іщенка з представниками місцевої влади, головами територіальних громад Тульчинського району та колективом районного відділу поліції.

Начальник обласного главку поліції зазначив, що зустріч з представниками місцевої влади  проводиться за ініціативи поліції з метою обговорення та вирішення питання створення безпекового середовища у кожному населеному пункті району.

- Ми розуміємо, що саме територіальні громади мають найбільше повноважень у своїй місцевості, і створення  безпекового середовища для її мешканців є нашою спільною метою. Поліція готова до співпраці з головами громад, адже лише разом можна  забезпечити  надійний захист  населення від протиправних діянь та запровадити з цією метою проєкти, одним з яких є «Поліцейський офіцер громади», - зазначив під час зустрічі Іван Іщенко.   

Саме запровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади» допоможе населенню  відчувати себе захищеним, тому що інших функцій ці поліцейські не виконуватимуть. Вони будуть завжди поряд, проживатимуть на території громади та сприятимуть головам  територіальних громад в забезпеченні правопорядку в кожному населеному пункті, будуть опікуватися проблемами місцевих жителів. Люди зможуть звертатися до поліцейського офіцера громади не лише з правоохоронних, але й соціально – побутових питань.  Лише спільними зусиллями поліції та громади можна створити безпекове середовище на території обслуговування.

На сьогодні зусиллями  територіальних громад та поліції на території Тульчинського  району відкрито 6 поліцейських станцій.

Іван Іщенко подякував керівникам Тульчинської райдержадміністрації, районної ради та  головам територіальних громад за розуміння та підтримку місцевої поліції у впровадженні  профілактичних програм та проведенні інших заходів, спрямованих на покращення стану безпеки в районі. Гарним прикладом цього є Вапнярська ТГ, яка для свого поліцейського офіцера громади вже придбала  спецавтомобіль Daster.

Як зазначив присутній на зустрічі голова Тульчинської райдержадміністрації  Олександр Гаврилюк,  місцева влада, як і раніше допомагатиме та сприятиме поліції у забезпеченні правопорядку  на території району.  Адже для того, щоб люди відчували себе захищеними, має бути дієва співпраця між місцевими органами влади, самоврядуванням та поліцією.  Це сприятиме як забезпеченню та збереженню правопорядку, так і підвищенню довіри населення до поліції.   

За словами голови Тульчинської районної ради Василя Неборецького, представники місцевого самоврядування охоче підтримують впровадження на території району такого проєкту, адже  безпека громадян, це перш за все найкращий показник нашої спільної з поліцією роботи та є гарантом стабільності громад.  

Після завершення зустрічі очільник поліції області провів робочу нараду з особовим складом районного управління поліції та проінспектував їх роботу, зокрема,  слідчого підрозділу, кримінальної поліції та  превентивного блоку. В ході зустрічі Іван Іщенко наголосив на дотриманні поліцейськими дисципліни й законності.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux