Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За врятоване життя іллінецький дільничний відзначений державною нагородою
Опубліковано 29 жовтня 2019 року о 10:29

Дільничним офіцером капітан поліції Олександр Недошовенко став з першого дня, як прийшов на службу у правоохоронні органи. За майже 10 років роботи місцевого шерифа знає усе 15-тисячне населення дільниці, яку він обслуговує. Цього року про дільничного з Іллінців дізнались і мешканці Погребища. У вихідний день, приїхавши з родиною провідати бабусю, поліцейський виніс з палаючого будинку її літнього сусіда. Олександр був відзначений державною нагородою – Указом президента України його нагороджено медаллю «За врятоване життя».


Майже десять років 31-річний Олександр Недошовенко працює дільничним офіцером Іллінецького відділення поліції. За цей час він залишився відданим обраній  професії і людям, які щодня звертаються до нього за допомогою. Сьогодні дільничний обслуговує місто Іллінці та два населених пункти з населенням близько 15 тисяч людей. Щодня поліцейський обслуговує понад десяток не лише офіційних викликів, але й відвідує людей що телефонують йому за допомогою на мобільний. Крім цього,  головне завдання  Олександра запобігати  правопорушенням, тож під його пильною увагою перебувають  люди, схильні до  насильства у сім’ї, раніше судимі, наркозалежні та  сім’ї,  що опинились у складних життєвих обставинах. Як зізнається поліцейський, часу на рідних не вистачає, тож коли випадають вихідні – провідує батьків.


У  квітні цього року Олександр Недошовенко у вихідний день зі своєю сім’єю поїхав провідати батьків та бабусю у Погребищенський район. Близько восьмої години вечора, вийшовши на подвір’я, він почув крик та побачив, що горить літня кухня на сусідському подвір’ї. Олександр одразу ж побіг туди на допомогу.
- До охопленої полум’ям будівлі збіглись люди. Хтось з натовпу крикнув, що у середині задимленої споруди знаходиться господар. Почалась паніка. Я кинувся у будинок. Скрізь був дим, нічого не видно. На ліжку помітив чоловіка і витягнув його на подвір’я. Він знаходився без свідомості. Довелося надати йому першу домедичну допомогу. Потерпілий пенсіонер почав дихати, - згадує події того дня Олександр Недошовенко.
Про свій вчинок Олександр нікому не сказав. Про те, що він врятував людину з пожежі, колеги героя згодом дізнались від рятувальників.
А нещодавно він отримав з рук міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова високу державну нагороду – медаль «За врятоване життя».


 
Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux