Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині поліцейські викрили стійке злочинне угруповання, яке займалось нелегальним збутом зброї
Опубліковано 24 червня 2021 року о 11:13

Працівники кримінальної поліції ГУНП у Вінницькій області та Вінницького районного управління поліції спільно зі слідчими ліквідували канал продажу зброї, в тому числі, криміналітету.  Майже півроку поліцейські документували злочинні дії   угруповання, яке нараховувало  більше десятка осіб. У ході  багатоетапної операції  поліцейські зафіксували ряд фактів збуту вогнепальної  зброї. В ході санкціонованих обшуків вилучили 33 одиниці зброї та велику кількість боєприпасів. Процесуальне керівництво розслідування здійснює  Вінницька окружна прокуратура.
За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, в ході слідства встановлені численні джерела отримання зброї членами угруповання, як нової, так і застарілих зразків, які перероблялися та вдосконалювалися. Переробка зброї здійснювалась в підсобних приміщеннях та гаражах фігурантів за допомогою спеціалізованого обладнання та спеціальних станків.


Члени угруповання налагодили  збут  вогнепальної бойової зброї через особисті зв’язки, в тому числі, і в кримінальних колах. 

23 червня задокументовано черговий  факт продажу одним із зловмисників   автоматичної зброї та пістолета, вилучені грошові кошти. 


Під час ряду санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в підсобних приміщеннях, де розгорнулось нелегальне виробництво, поліцейські виявили  33 одиниці зброї, в тому числі, 9 пістолетів, 5 одиниць автоматичної зброї, 4 карабіни, 4 вибухових пакети, більше 7 тисяч набоїв різного калібру, гранати та інші боєприпаси, а також велику кількість запчастин і елементів до стрілецької зброї . Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Двох підозрюваних затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.
Під час проведення спецоперації для блокування  членів угруповання залучались військовослужбовці та спецтехніка військової частини 3008 Національної гвардії України.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення або зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв). За такі правопорушення передбачено до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux