Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині довіреному "смотрящого" виправної колонії повідомлено про підозру в поширенні злочинного впливу та організації наркотрафіку
Опубліковано 23 квітня 2021 року о 14:23

Слідчими-детективами ГУНП у Вінницькій області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань, оголошено про підозру у поширенні злочинного впливу та організацію наркотрафіку на територію виправної колонії неодноразово судимому зловмиснику, який відбуває покарання за вбивство. За наявною інформацією, ставленик грузинського «злодія в законі» контролював наповнення, так званого, "злодійського общака", частина коштів з якого йшла на фінансування "авторитета".
За даними досудового розслідування, 48-річний житель Сумської області, який відбуває 15-річне покарання за вчинення вбивства та незаконне зберігання зброї в  установі виконання покарань на території Вінницької області, підтримуючи злодійські традиції, та, здобувши авторитет серед засуджених, набув статус особи злочинного впливу на території цієї  колонії. Це п’ята судимість засудженого за вчинення  тяжких злочинів.    


Слідством встановлено, що засуджений, будучи довіреною особою «смотрящего»,  координував злочинну діяльність на території виправної колонії, був утримувачем та розпорядником, так званого, «злодійського общака», при цьому, частина зібраних коштів передавалась за межі установи для підтримання функціонування криміналітету на волі. Крім цього, він забезпечував постачання на територію установи мобільних телефонів, наркотиків та інших заборонених речей та предметів, які розподіляв серед засуджених, що вели спосіб життя за злодійськими традиціями. Зловмисник також вирішував спори, що виникали між ув’язненими. Керуючись неписаними кримінальними законами, він виступав у ролі «мирового судді» та приймав рішення про покарання винуватця, та яким воно буде.    
Фігуранту повідомили про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу в установі відбування покарань відповідно до ч.2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України та організації незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб, якщо предметом таких дій були особливо небезпечні наркотичні засоби відповідно до ч.3 ст. 27, ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. За такі злочини йому загрожує чергове ув’язнення терміном до 15 років.
Процесуальне керівництво розслідування здійснює   Вінницька обласна  прокуратура.

Відділ комунікації поліції

Вінницької області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux