Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Колишній прикордонник зі спільниками організував схему незаконного перетину державного кордону: поліцейські Вінниччини ліквідували канал
Опубліковано 10 червня 2022 року о 11:00

Спецоперацію по затриманню одного із учасників злочинної групи та трьох чоловіків призовного віку, які за гроші намагались покинути територію країни, силовики області провели 8 червня у Могилів-Подільському районі.


За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, одним із організаторів протиправної діяльності є 36-річний житель Могилів-Подільського району, який раніше служив у місцевому прикордонному загоні.

За оперативною інформацією, затриманий разом зі спільниками налагодив незаконну переправу українців до Республіки Молдови через транскордонну річку Дністер.


Свої «послуги» правопорушники оцінювали від 2 до 8 тисяч доларів США. Всіх «клієнтів» зловмисники ретельно перевіряли, проводили з ними співбесіди та інструктажі.


Ввечері 8 червня 36-річний зловмисник спланував чергову переправу через кордон групу українців. Він з трьома чоловіками, яким заборонено покидати країну, приїхали до державного кордону з метою його незаконного перетину. Під час затримання фігурант намагався втекти від правоохоронців на автомобілі. В ході переслідування поліцейські заблокували легковик чоловіка та затримали його.


В автомобілі затриманого слідчі вилучили гроші отриманні злочинним шляхом, інші речові докази його протиправної діяльності.


Документували протиправну діяльність правопорушника слідчі слідчого управління спільно з співробітниками СБУ та Могилів-Подільського прикордонного загону. Процесуальне керівництво здійснювала Вінницька обласна прокуратура, силову підтримку проведення затримання забезпечували бійці КОРДу.


До обрання запобіжного заходу зловмисник перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.


Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.  3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. За такий злочин зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux