Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Вінниці поліцейські викрили нелегальний реабілітаційний центр, де незаконно утримували людей
Опубліковано 13 вересня 2021 року о 11:17

12 вересня  поліцейські Вінницького районного управління поліції спільно з працівниками Управління міграційної поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу «КОРД»   затримали трьох зловмисників, які організували роботу так званого реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних,  де пацієнтів утримували проти їх волі. Зі слів потерпілих, їх силоміць доставляли до центру, забороняли покидати територію, самостійно пересуватись по місту, користуватись мобільними телефонами. Двоповерхове приміщення, де утримували людей, було огороджено парканом, на вікнах встановлені металеві грати.

За словами начальника Управління міграційної поліції Кирила Доценка, до поліції надійшло повідомлення від вінничанина про те, що  троє невідомих чоловіків у м. Вінниці силоміць посадили  в автівку  дитину та поїхали  у невідомому напрямку.

За вказівкою начальника ГУНП на території області було введено план «Перехват» та  задіяні усі необхідні сили поліції для  встановлення та затримання правопорушників. 

Протягом години поліцейські розшукали автомобіль «Фольксваген», який перебував біля двоповерхової будівлі, де, як з’ясувалося, знаходився реабілітаційний центр для алко- та наркозалежних людей.

Поліцейські знайшли 14 – річного хлопця у цьому центрі. Неповнолітнього мешканця Одещини до закладу помістили родичі. Коли хлопець  втік  з центру – його розшукали та примусово  повернули до установи.

Під час проведення в приміщенні невідкладних слідчих дій  поліцейські виявили  дев’ятьох осіб, в тому числі, одного  неповнолітнього,  які дали покази, що їх помістили до закладу та утримували проти волі, забороняли покидати його територію.

За словами Кирила Доценка,  реабілітаційний центр діяв під виглядом громадської організації та не мав дозвільних документів  для проведення медичної практики.

Під час проведення  обшуку слідчі  вилучили  облікові картки осіб, які проходили реабілітацію, а також документацію.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Досудове розслідування триває.

 

Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux