Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Вінниччині усі особливо тяжкі та тяжкі злочини проти особи розкриті
Опубліковано 05 жовтня 2021 року о 13:33

Про це йшлось сьогодні, 5 жовтня, на підсумковій колегії в Головному управлінні Національної поліції у Вінницькій області за результатами діяльності  підрозділів поліції  впродовж дев’яти місяців поточного року під головуванням начальника ГУНП  Івана Іщенка. 

Як зазначив керівник обласного главку поліції Іван Іщенко, ситуація з протидії злочинності на території регіону за останні місяці значно покращилась завдяки злагодженій роботі підрозділів кримінального блоку поліції, слідства та превенції. Основні зусилля поліції були зосереджені на розкритті тяжких та особливо тяжких злочинів.

У ході колегії заступники начальника ГУНП  прозвітували про результати роботи за усіма ключовими напрямками.

З початку року поліція зареєструвала понад 8 000 кримінальних проваджень, у 5 100 провадженнях досудове розслідування завершено. 5428  правопорушникам оголошено про підозру.

На території області за цей період вчинено 35 умисних вбивств, 34 тяжких тілесних ушкоджень, 15 з яких зі смертю,  шість зґвалтувань. Усі ці злочини розкриті, а  зловмисникам оголошено про підозру.

За словами Івана Іщенка, значно покращилась робота з протидії майновим злочинам. Так, поліцейські розкрили 20 розбійних нападів  із 21,  95 грабежів зі 101. Затримали підозрюваних, які вчинили  458 крадіжок із помешкань громадян. Загалом на теренах області їх було вчинено  668.

Крім цього, підрозділи  поліції вилучили з незаконного обігу  сім одиниць автоматичної зброї, п’ять обрізів мисливських рушниць, п’ять гвинтівок, три карабіна, 51 пістолет, 20 гладкоствольних рушниць, 17 гранат,  понад 10 700 набоїв, майже 1,5 кг вибухової речовини та 63 одиниці холодної зброї.

Поліцейські Вінниччини розкрили за цей період 67,1 % усіх кримінальних правопорушень, зафіксованих в області. За результатами оперативно-службової діяльності  вінницька поліція увійшла до трійки кращих в Україні.

Керівник поліції зосередив увагу присутніх на пріоритетних напрямках роботи поліції,  зокрема, на впровадженні  проєкту «Поліцейський офіцер громади». Завдяки налагодженій співпраці поліції з органами місцевої влади та самоврядування  Вінниччина стала першою в Україні областю, де усі територіальні громади підтримали таку ініціативу поліції.  51 поліцейський офіцер уже працює в громадах, сім уже успішно пройшли спеціальне навчання та незабаром приступлять до роботи. Наразі триває набір на ще 30 посад поліцейських офіцерів громад.  

Крім того, Іван Іщенко наголосив присутнім на ще одному акценті в роботі - належній комунікації з населенням, підтриманні дієвого зворотнього зв’язку з громадськістю, адже від цього напряму залежить довіра людей та імідж поліції.  Усі звернення громадян мають  бути ретельно розглянуті і і прийняті законні рішення :

-  Кожна людина, яка звернулась до поліції, має отримати професійну допомогу і захист. І це наше головне завдання, - резюмував керівник поліції.

 

Відділ комунікації поліції

Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux