Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція затримала організовану злочинну групу, яка виготовляла та розповсюджувала амфетамін
Опубліковано 11 березня 2021 року о 09:30

10 березня працівники кримінальної поліції затримали трьох зловмисників, які у підсобних  приміщеннях приватного домогосподарства в селі Нова Прилука Турбівської територіальної громади облаштували нарколабораторію.  В ході обшуку поліцейські вилучили велику кількість наркотичних речовин, готових для продажу, обладнання для їх виготовлення, прекурсори та зброю.

 


За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, в ході проведення оперативних заходів щодо виявлення правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів працівники поліції встановили, що 35-річний вінничанин організував злочинну діяльність з виготовлення та збуту наркотиків на території Вінницької області. Наркотичні речовини зловмисник виготовляв разом зі своїми 37 та 40-річними подільниками у господарських приміщеннях на території приватного домогосподарства у селі Нова Прилука. Трьох підозрюваних оперативники затримали на місці вчинення злочину, коли вони виготовили чергову партію амфетаміну. 


Під час проведення санкціонованого обшуку у господарських приміщеннях поліцейські вилучили обладнання та прекурсори для виготовлення психотропних наркотичних речовин, електронні ваги, колби, кислоти, різні ємності, що свідчить про їх протиправну діяльність, а також готову наркотичну продукцію – амфетамін. Також у зловмисників вилучена зброя – револьвер, пістолет та арбалет. 


Під час поверхневого огляду у кишенях затриманих поліцейські виявили пакети з амфетаміном та марихуаною. 
Вилучені наркотичні речовини та зброя направлені на експертизу. 


Правопорушники затримані у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні  злочинів, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, а саме: ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ст. 311 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч.2 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ст. 321 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин) та ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Затриманим загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.  
Затримані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.   
Під час досудового розслідування, після проведення експертиз буде надана остаточна правова кваліфікація діям зловмисників.

Відділ комунікації поліції 
у Вінницькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux