Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сотні маленьких вінничан спробували себе у ролі поліцейських, завітавши у «Місто професій»
Опубліковано 22 вересня 2018 року о 16:26

Сьогодні, 22 вересня, на Європейській площі міста Вінниці відбувся профорієнтаційний проект «Місто професій», до якого котрий рік поспіль долучається поліція. У імпровізованому містечку маленькі вінничани мали змогу випробувати себе у різних професіях, в тому числі поліцейського. Такий захід допоможе дітям сприймати поліцейських, як друзів, завжди готових прийти на допомогу, а старшокласникам визначитися з майбутньою професією.

 

У імпровізованому містечку на Європейській площі фахівці різних галузей познайомили дітей з різними спеціальностями. Поліцейські представили маленьким вінничанам роботу кінолога зі службовою собакою, вибухотехніка, криміналіста, працівника ювенальної превенції, а також малеча мала змогу посидіти у справжньому поліцейському автомобілі, звернутись до «правопорушників» у гучномовець та увімкнути проблискові маячки.

- Головна мета проекту познайомити дітей з професією поліцейського, виховати у них повагу до закону - розповідає начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції Вінниччини Людмила Кузнєцова. – Завдяки таким заходам, живому спілкуванню з дітьми ми демонструємо, що поліцейський, в першу чергу – друг.


Маленькі вінничани з цікавістю та посмішками пізнавали професію поліцейських, брали участь у вікторинах, організованих працівниками сектору  ювенальної превенції вінницького відділу поліції. Відповідаючи на питання, щодо безпечної поведінки на дорозі та дома, здоровий спосіб життя та шкідливі звички, свої права та обов’язки, діти отримували іграшкові гроші, які витрачали на солодощі.

Спеціалісти-вибухотехніки розповіли і показали дітям, як виглядають вибухові предмети, боєприпаси  та наскільки небезпечними можуть бути подібні знахідки на вулиці. Діти з захопленням розглядали зброю та приміряли екіпірування вибухотехніків.

Криміналісти показали малечі як знімаються відбитки пальців. Кожна дитина мала змогу поставити свій відбиток у паспорт, який отримала при вході у містечко.  

На згадку про «роботу» у поліції діти робили фото зі службовою вівчаркою Стеллою.

 

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux