Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція посилила превентивну роботу серед населення щодо необхідності дотримання вимог карантину
Опубліковано 13 жовтня 2021 року о 16:25

Про спільний механізм співпраці поліції, представників Держпродспоживслужби, а також Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України у цій сфері  йшлось на брифінгу, який відбувся 13 жовтня в Головному управлінні Національної поліції у Вінницькій області. 
У брифінгу взяли участь заступник начальника ГУНП Вінниччини Ігор Волокітенко, перший  заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан та завідувач відділу ДУ «Вінницький обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Степан Томин. 


Як зазначив заступник начальника ГУНП Вінниччини Ігор Волокітенко, на території області щоденно несуть службу мобільні групи поліції, які здійснюють контроль за дотриманням карантинних обмежень. 
- Лише за минулий тиждень поліцейськими задокументовано майже 300 адміністративних правопорушень, пов’язаних з недотриманням карантинних вимог. Адміністративні матеріали поліцейські склали на злісних порушників, які на зауваження поліцейських щодо дотримання карантинних правил не відреагували. Найбільшу кількість порушень працівники поліції зафіксували серед суб’єктів господарювання, - сказав Ігор Волокітенко.


Також проводиться превентивна роботи серед перевізників міських та міжобласних сполучень щодо  необхідності дотримання карантинних  вимог, а також роз’яснення щодо   відповідальності громадян та перевізників у випадку порушення протиепідемічного законодавства. 
Заступник начальника ГУНП Вінниччини Ігор Волокітенко закликав усіх громадян, перевізників, суб’єктів господарювання використовувати засоби індивідуального захисту, дотримуватись соціальної дистанції та інших протиепідемічних заходів.
Сьогодні працівники поліції мають  відповідне програмне забезпечення на планшетах, яке, в разі необхідності, дозволяє перевірити за QR-кодом  чинність міжнародних та внутрішніх сертифікатів про вакцинацію.

За словами заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана, з 18 жовтня на території області працюватимуть спільні групи з числа працівників поліції, держпрожспоживслужби та Центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я, які перевірятимуть суб'єктів господарювання, зокрема офісні приміщення, салони краси,  навчальні заклади тощо, щодо недопущення порушень карантинних правил. Мета таких заходів – недопущення поширення коронавірусної хвороби серед населення Вінниччини, захворюваність якою поширюється на території країни та запобігти регіону перейти в «помаранчеву» та «червону» карантинні зони. 


Завідувач відділу ДУ «Вінницький обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Степан Томин зазначив, що обмежувальні заходи необхідні для подолання пандемії. Одним з таких заходів є вакцинація 80% дорослого населення. Про це свідчить досвід іноземних країн.  
 -  В області ситуація з захворюваністю стрімко погіршується. Щотижневий її приріст сягає 35-40%. Ми повинні зробити усе можливе, щоб убезпечити заклади охорони здоров’я від навантаження напливом хворих.

  
Учасники відомств узгодили порядок взаємодії щодо спільної роботи з мінімізації захворюваності населення Вінницької області. 

 Відділ комунікації поліції
у Вінницькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux