Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Пропонував поліцейським 10000 гривень за непритягнення до адміністративної відповідальності: поліція розпочала розслідування
Опубліковано 31 жовтня 2022 року о 12:24

29 жовтня за порушення правил дорожнього руху працівники Відділу поліції № 3 Вінницького районного управління поліції зупинили водія екскаватора-навантажувача. Під час спілкування правоохоронці помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння. Аби уникнути відповідальності правопорушник запропонував їм грошові кошти.


32–річного мешканця м. Вінниця працівники сектору реагування патрульної поліції Відділу поліції № 3 Вінницького районного управління поліції зупинили близько 10 години на вулиці Барське шосе у селищі Березина.

Під час спілкування з чоловіком з’ясувалось, що у його посвідченні відсутня категорія на керування екскаватором-навантажувачем. Також інспектори помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився.

За нескладання протоколу правопорушник запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 10000 гривень.

Правоохоронці попереджали нетверезого чоловіка про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати.

Для подальшого документування правопорушення поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

За цим фактом слідством розпочато розслідування провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

За керування у стані сп’яніння поліцейські на правопорушника склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також винесли постанову за ч. 2 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами).                                                                                                                                                      

Відділ комунікації поліції 

Вінницької області







Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux