Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція затримала підозрюваного у вчиненні розбійного нападу на чоловіка, якого без свідомості виявила вінничанка
Опубліковано 23 липня 2018 року о 12:54

Протягом доби оперативники вінницької поліції встановили та затримали зловмисника, який 20 липня неподалік Вишенського озера вчинив розбійний напад на 22-річного жителя Тиврівського району. Вдаривши потерпілого молотком по голові, зловмисник забрав у нього 37 мільйонів білоруських рублів, які з 2016 року вилучені з обігу.
21 липня близько 17.30 до Вінницького відділу поліції надійшло повідомлення від жительки м. Вінниці про те, що дорогою до Вишенського озера на вулиці Польовій вона виявила невідомого чоловіка, можливо, без ознак життя. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група поліції та швидка допомога.
Потерпілим виявився 22-річний житель Тиврівського району, який протягом останніх двох місяців вів бродяжницький спосіб життя. Чоловік в стані травматичного шоку з відкритою черепно-мозковою травмою госпіталізований до реанімаційного відділення лікарні. Неподалік від місця вчинення злочину поліцейські виявили молоток, який виявися знаряддям вчинення злочину.


Як розповів заступник начальника Вінницького відділу поліції Сергій Химич, провівши оперативні та розшукові заходи протягом доби оперативники встановили та затримали особу, причетну до вчинення цього злочину. Ним виявися 31-річний вінничанин, неодноразово судимий за крадіжки, який виконує будівельні роботи у будинку неподалік від місця вчинення злочину.  
За словами затриманого, 20 липня близько 13.00 він помітив потерпілого, який спав у траві. У нього з кишені випали грошові кошти Республіки Білорусь. Сплячого чоловіка, зловмисник вдарив молотком по голові та забрав у нього гроші і запальничку. Як з’ясувалось, відібрані 37 мільйонів білоруських рублів вже два роки, як вилучені з обігу. Під час затримання у підозрюваного поліцейські вилучили ці гроші.


Правопорушник затриманий у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України (розбій). За таке правопорушення  чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux